dilluns, 19 de desembre del 2011

Els mapes conceptuals

L'altre dia vam estar parlant de mapes conceptuals a classe i vam concloure que els textos són apropiats per a transmetre dades i informació molt més concreta, i les imatges o vídeos serveixen millor per transmetre emocions. Aquest punt el podem relacionar amb el tipus de power point que utilitzem, depenent de l'objectiu que tingui el fet.

La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema. Habitualment, la creació del mapa passa per diversos passos.

La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.
Es poden crear mapes conceptuals amb diferents programes, en aquest cas l'hem creat amb el CMap un programa lliure que et pots descarregar al teu ordinador.
Per a penjar-ho al bloc: Fitxer - Exporta al CMap - Com a fitxer d'imatge (en format JPEG)

Aquí teniu un exemple de mapa conceptual basat amb la història de nadal següent:


El Dinar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada